Павел Васев е прекарал четири инсулта, състоянието му е стабилно

08:34, 08 май 19 25 1246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Организацията по отношение на транспорта на Павел Васев от Москва беше перфектна. Това заяви по време на брифинг д-р Красимир Бинев, завеждащ на отделение по неврореанимация в "Пирогов". Вчера режисьорът беше транспортиран от руската столица с правителствения самолет, след като преди четири месеца беше приет в болница заради прекаран инсулт.

Вчера изчакахме да излети папата, след което ни пуснаха и нас. На летището ни чакаше линейката с пациента, забавихме се около час и към 15:30 - 16 ч. вече бяхме на нашето летище, съобщи още д-р Бинев.

Транспортираха режисьора Павел Васев в България с правителствения самолет

По думите му, Павел Васев е в стабилно състояние, предид това, че е получил 4 инсулта.

Правим редица изследвания, за да установим с какво можем да помогнем, най-вероятно в един момент ще се наложи по-агресивна рехабилитация, обясни още д-р Бинев и добави, че Павел Васев е на самостоятелно дишане със стабилна хемодинамика.

За момента лечението му се заплаща от държавата, съобщи още завеждащият неврохирургична реанимация.

Във вторник дългогодишният директор на Народния театър и ръководител на Българския културен център в Москва Павел Васев бе транспортиран с правителствения „Фалкон”. Преди четири месеца той беше приет в болница в руската столица след прекаран инсулт. От летището специално оборудвана линейка го превози до „Пирогов", където остава на лечение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама