Павел Васев е прекарал четири инсулта, състоянието му е стабилно

08:34, 08 май 19 / Общество 25 459 Topnovini
1

Организацията по отношение на транспорта на Павел Васев от Москва беше перфектна. Това заяви по време на брифинг д-р Красимир Бинев, завеждащ на отделение по неврореанимация в "Пирогов". Вчера режисьорът беше транспортиран от руската столица с правителствения самолет, след като преди четири месеца беше приет в болница заради прекаран инсулт.

Вчера изчакахме да излети папата, след което ни пуснаха и нас. На летището ни чакаше линейката с пациента, забавихме се около час и към 15:30 - 16 ч. вече бяхме на нашето летище, съобщи още д-р Бинев.

Транспортираха режисьора Павел Васев в България с правителствения самолет

По думите му, Павел Васев е в стабилно състояние, предид това, че е получил 4 инсулта.

Правим редица изследвания, за да установим с какво можем да помогнем, най-вероятно в един момент ще се наложи по-агресивна рехабилитация, обясни още д-р Бинев и добави, че Павел Васев е на самостоятелно дишане със стабилна хемодинамика.

За момента лечението му се заплаща от държавата, съобщи още завеждащият неврохирургична реанимация.

Във вторник дългогодишният директор на Народния театър и ръководител на Българския културен център в Москва Павел Васев бе транспортиран с правителствения „Фалкон”. Преди четири месеца той беше приет в болница в руската столица след прекаран инсулт. От летището специално оборудвана линейка го превози до „Пирогов", където остава на лечение.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани