Жените са по-добри шофьори от мъжете, сочи проучване

19:40, 08 ное 19 / Любопитно 25 2309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жените не само са по-добри шофьори от мъжете, но са и по-надеждни, пише вестник "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Представителите на силния пол вероятно ще възроптаят срещу твърдението, но срещу статистиката не се спори. Проучването, направено по поръчка на Confused, сочи, че от 539 000 нарушенията по пътищата в Англия и Уелс миналата година, внушителните 79% са допуснати от мъже. Близо една четвърт от тях са свързани с превишена скорост, като жените са виновни едва в седем процента от случаите, пише БТА.

Резултатите показват още, че двойно повече мъже, отколкото жени, предявяват искове за автомобилна застраховка. Въпреки че проучването "нарочва" представителите на силния пол за по-лоши водачи на МПС, жените изостават, когато се касае за шофьорските изпити.

Миналата година 1,6 милиона души в Англия и Уелс са се явили на изпити за придобиване на шофьорска книжка. От тях 55% са се провалили, като жените са 31%, а мъжете - 24%. От първия път книжка са взели 9 процента от представителките на нежния пол и 11% от мъжете.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама