Пламен Димитров за Бюджет 2020: Има увеличение на заплатите, но не за всички

09:20, 07 ное 19 25 1931 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бюджет 2020 мога да го опиша така - има увеличение на заплатите, но не за всички и не с очакванията, които имахме. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров във връзка с проектозакона за Бюджет 2020.

"През последните няколко години произвеждахме по-малко, а сега като произвеждаме повече, събират се и повече данъци, но пак ръстът ни не се променя. Ръстът на БВП предполага растеж, а не забавяне на икономиката'', обясни още той.

Бюджет 2020 влиза в парламентарните комисии

"Образованието и здравеопазването трябва да бъдат двата водещи приоритета в следващия бюджет. Конкретно в здравеопазването знаете, че има конфликти, протести… там освен пари в болничната помощ през Касата, трябват и пари за медицинските сестри и за детското здравеопазване. В момента са заложени около 15 млн. лева за здравеопазване, но ако се добяват още 6-7 млн., тогава ще достигнем тази заплата от 900 лева, за която настояват медицинските специалисти'', допълни Димитров.

По думите му предвиденото увеличение на пенсията от 1-ви юли догодина е ''плахо нарастване'' и посочи, че 250 лв. е постижима цифра за следащата година.

Президентът на КНСБ коментира също така, че в Бюджет 2020 не са предвидени никакви данъчни стимули за младите семейства, както и няма нищо по въпроса с т.нар. водни помощи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама