Продадоха рак за рекордните 46 000 долара

20:00, 07 ное 19 / Любопитно 25 2252 Topnovini
1

Нетрадиционен японски участник в търг беше продаден за 46 000 долара. Това е т.н. снежен рак, а цената на която е продаден "вероятно ще постави нов световен рекорд", заявиха местните представители на аукциона за АФП, цитирана от БГНЕС.

Морският деликатес е в сезон от тази седмица в западния регион Тотори, където ракообразното беше продадено за крайната цена от 5 милиона йени.

"Бях изненадан, че беше взет за толкова висока цена", заяви официалният служител на местната власт Шота Инамоно за рака, тежащ 1,2 килограма с размери 14,6 сантиметра.

Според Инамото, цената надхвърля миналогодишната рекордна цена от 2 милиона йени, която беше регистрирана по това време в световните рекорди на Гинес за най-скъп рак.

"Тази година ракът надмина рекордната цена, така че вярваме, че това е може би най-скъпият рак в света", каза той и добави, че правителството ще помисли да кандидатства отново за сертифициране от Гинес.

Ракът е купен от местен търговец на дребно и ще бъде сервиран в японски ресторант от висок клас в лъскавия квартал Гинза в Токио, съобщават местните медии.

През януари японски суши предприемач плати рекордните 3,1 милиона долара за гигантска риба тон на новия рибен пазар в Токио, а двойка „премиум“ пъпеши миналата година донесе рекордните 29 300 долара на търг. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани