Продадоха рак за рекордните 46 000 долара

20:00, 07 ное 19 / Любопитно 25 3262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нетрадиционен японски участник в търг беше продаден за 46 000 долара. Това е т.н. снежен рак, а цената на която е продаден "вероятно ще постави нов световен рекорд", заявиха местните представители на аукциона за АФП, цитирана от БГНЕС.

Морският деликатес е в сезон от тази седмица в западния регион Тотори, където ракообразното беше продадено за крайната цена от 5 милиона йени.

"Бях изненадан, че беше взет за толкова висока цена", заяви официалният служител на местната власт Шота Инамоно за рака, тежащ 1,2 килограма с размери 14,6 сантиметра.

Според Инамото, цената надхвърля миналогодишната рекордна цена от 2 милиона йени, която беше регистрирана по това време в световните рекорди на Гинес за най-скъп рак.

"Тази година ракът надмина рекордната цена, така че вярваме, че това е може би най-скъпият рак в света", каза той и добави, че правителството ще помисли да кандидатства отново за сертифициране от Гинес.

Ракът е купен от местен търговец на дребно и ще бъде сервиран в японски ресторант от висок клас в лъскавия квартал Гинза в Токио, съобщават местните медии.

През януари японски суши предприемач плати рекордните 3,1 милиона долара за гигантска риба тон на новия рибен пазар в Токио, а двойка „премиум“ пъпеши миналата година донесе рекордните 29 300 долара на търг. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама