БСП: Репресиите на властта продължават и след изборите

10:14, 07 ное 19 / Политика 25 2950 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Вече знаете как протекоха изборите - купени ромски гласове, корпоративен вот, използване на държавната машина, натиск, страх. Тези процеси не спряха с края на изборния ден - репресиите на властта продължават и след изборите. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

„Само за няколко дни застъпници в Благоевград получиха предупреждения за уволнение от работа. В община Дупница наш застъпник, служител на ВиК също е заплашен от уволнение", обясни Нинова и допълни, че в община Пазарджик кандидат за общински съветник на БСП е получил заповед за данъчна проверка на фирма.

БСП и „градската десница” – it’s complicated*

"В община Септември уволнена дисциплинарно от работа е учителка в детска градина, член на БСП, на ОИК. Как - в понеделник забележка, във вторник предупреждение за уволнение в 15.30 часа, в 16.00 часа вече дисциплинарно уволнена. Без възможност да обжалва и за адвокат, само защото е отказвала да подписва документи с невярно съдържание", посочи лидерът на левицата. Нинова каза още, че в община Перник свекървата кандидат за общински съветник е уволнена от кметството в село Кладница.

"Държавни служители споделиха, че ги изпращат на измислени проверки, за които няма никакво основание", заяви Корнелия Нинова. Тя ги призова да не изпълняват такива заповеди, защото накрая ще си измият ръцете с тях. 

18 са исканията за касиране на местните избори

От левицата обявиха, че сигнализират европейските посланици за начина на провеждане на изборите и репресиите след тях. Изпращат писма до европейските институции, Съвета на Европа и ОССЕ. Внасят въпроси към министри за всеки конкретен случай. 

Подкрепената от БСП за кмет на Ловеч Мая Банкова обяви, че след изборите е получила призовка за огромни задължения към НАП, за осигуровки на служителите й. Паралелно с това има и запор на банковите сметки на фирмата й. Банкова заяви, че не дължи никакви суми на данъчната администрация, а политическият натиск спрямо нея е без основание. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама