Бойко Борисов към Жан Аселборн: България предлага добри възможности за стратегически инвестиции

09:15, 07 ное 19 / Политика 25 1452 Topnovini
1
2
3

Разговарях с министъра на външните работи на Великото херцогство Люксембург Жан Аселборн, с когото изразихме желание за активизиране на политическия диалог на всички нива по въпроси от общ интерес за двете страни.

Това написа министър-председателят Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа "Фейсбук". На срещата присъства и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. В рамките на посещението си у нас Аселборн ще се срещне и с президента Румен Радев. 

"България предлага добри възможности за стратегически инвестиции в инфраструктурата, енергетиката, транспорта, околната среда, телекомуникациите, аутсоурсинга, информационните технологии, както и във високопроизводителни сектори на икономиката, в технологични и индустриални паркове, в иновации", сподели още премиерът.

По отношение на сигурността в ЕС Борисов отбеляза, че България винаги е настоявала за общ механизъм на ЕС за управление на миграцията като се спазва справедлив баланс между отговорност и солидарност. "За целта е необходимо да продължи целенасоченото сътрудничество на Съюза с трети страни, да се надграждат съществуващи партньорства, което ще даде адекватните решения за справяне с предизвикателствата пред Европа и света", заключи Бойко Борисов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 136 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.