Дани Каназирева: С избирането на Здравко Димитров напрежението в Пловдив спадна

08:56, 07 ное 19 / Политика 25 1147 Topnovini
1

Сериозно напрежение е имало в Пловдив в последно време, което обаче спаднало след избирането на Здравко Димитров – кандидатът на ГЕРБ, за кмет.

Това каза по bTV Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив”, която е новият областен управител на града. Досега поста заемаше именно Димитров, а назначаването на Каназирева предизвика смесени реакции, някои от които откровено възмущение.

Причината – по време на предизборната кампания Каназирева твърдеше, че е опозиция на статуквото и отправи критики към управляващите, включително и за това, че ГЕРБ има огромно политическо влияние чрез общинските си съветници и чрез районните кметове.

Акцент: Изненади под тепетата

Каназирева отказа да отговори конкретно кой я е предложил за поста – дали самият Здравко Димитров или предложението е дошло от по-високо.

„Единственият разговор, който имах с г-н Димитров, беше във вторник, малко преди това решение. Разговаряли сме за града, за приоритетите, които си поставяме и за това, което трябва да се работи в Пловдив и региона. (…) Считам, че в Пловдив наистина има усещане за промяна и очакване на такава. И хората, които са ни подкрепяли, приемат това като знак за отваряне на управлението и най-после да има спокойствие и да спадне напрежението в града”, коментира тя.

 

На критиките на „Демократична България”, които определиха назначаването ѝ като недопустимо, Каназирева отговори, че имат къса памет.

 

„ДСБ във формат „Реформаторски блок” издигна Здравко Димитров на миналите избори. Десните винаги са били в управлението на Пловдив. Два мандата имаха председател на общински съвет и безропотно и мълчаливо подкрепяха всяко едно решение на бившия вече кмет Иван Тотев. (…) Аз винаги съм подкрепяла десните партии. Там проблемът е с твърде голямото его и самоувереност и никога възможността да отстъпят в името на това да се случи нещо добро”.

Със заемането на новия пост Каназирева прави своебразно завръщане в редиците на ГЕРБ, след като през 2010 г. бившият втори в партията – Цветан Цветанов, я изключи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 131 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.