"Демократична България": Назнчаването на Дани Каназирева за областен управител е недопустимо

16:40, 06 ное 19 / Политика 25 1093 Topnovini
1

Ние като граждани и политическа формация, които стоим зад искания за откритост и почтеност, сме отвратени от арогантността на поредните договорки на постове на тъмно. Това се посочва в официално обръщение на "Демократична България", изпратено до медиите.

Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив

От ДБ изразяват съмнение за това как Дани Каназирева ще осъществява контрол върху работата на общински съвет, при условие че е назначена от партийния шеф на кмета на Пловдив. "Приемането на поста областен управител е предателство спрямо гласоподавателите, които са дали своя глас за коректив на властта и опозиционно поведение", посочват демократите.

От партията твърдят, че става въпрос за договорка на тъмно, която се е случила още преди изборната кампания, а като най-голям аргумент за това посочват, "че Съюз за Пловдив не са отправили в хода на кампанията нито едно послание по отношение на спечелилия кандидат в Пловдив и са разиграли театър с екзитполовете, който обслужил управляващите.

Дани Каназирева: Няма да щадя усилия за Пловдив и региона

Подобно назначение е поредната заигравка с нервите и прага на търпимост на гражданите, водещо до апатия и липса на доверие във всички политически субекти на терен", заявяват от ръководството на партията.

Те категорично застават зад позицията, че назначаването на Дани Каназирева за областен управител е политическа договорка, която се е случила зад гърба на пловдивчани още преди началото на изборната кампания. Това е двойно предателство спрямо пловдивчани, тъй като освен удовлетворяването на лични конюнктурни амбиции, групата на Съюз за Пловдив в общински съвет ще бъде патерица на ГЕРБ, което е в противовес с дадените обещания на пловдивчани.

От "Демократична България" призовават Министерски съвет да преосмисли решението си и да отстрани Дани Каназирева от поста Областен управител на Пловдив.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани