Александър Сиди: Много хора са отвратени от политиката

16:55, 06 ное 19 / Политика 25 2032 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гласовете, подадени за ВМРО са се повишили спрямо предните местни избори. Имахме други очаквания по места, които не се случиха. Не мисля, че има голям спад, особено в места като София. Там имаме повишаване на гласовете". Това заяви в предаването "Плюс-Минус. Коментарът след новините" депутатът от политическата формация Александър Сиди. 

"На тези избори се появи т.нар. „бяла партия” – хора, които не гласуват. Ниската избирателна активност беше тази, която доведе до този резултат. „За съжаление се оказа, че много хора са отвратени от политиката. Ниската избирателна активност показа именно това. Настояваме да мотивираме хората да отидат до урните. Това е големият проблем", коментира Сиди.

„Това, което видяхме на тези избори са типичните за местния вот „лоши практики”. Без значение коя политическа сила ги прави”, каза още народният представител. Той допълни, че не вярва на социологическите агенции. Според него трябва да има задължително гласуване със санкционен режим.

Депутатът заяви още, че между първо и второ четене ВМРО ще се опита да постигне съгласие за повишаване на пенсиите и доходите на възрастните хора, които живеят на ръба и под ръба на мизерията. Той допълни, че именно за това е направен Закон за възрастните хора, чиято цел е със законови промени да се случи така, че те да не получават доходи, по-ниски от прага на бедност.„Изпълняваме обещанията си за повишаване на доходите на българите”, категоричен бе Сиди.

„Не сме съгласни да се замразят размерите на майчинството и на минималното обезщетение за безработица”, заключи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама