Над 13 млн. лв. са нужни за цялостен ремонт на „Александровска“

14:43, 06 ное 19 25 1744 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Александровска“ болница е уведомила Министерство на здравеопазването за лошото състояние на част от сградите още през 2014 г., като за цялостен ремонт на комплекса на болницата са необходими над 13 млн. лева,  съобщават от лечебното заведение във връзка с предстоящия протест на работещите против лошите условия за работа, пише БНР.

„Александровска“ болница е изградена на павилионен принцип, като сградният фонд се състои от 24 сгради, строени в периода 1898-2009 г.

Държавата отпуска пари за спешен ремонт на „Александровска“

За последните шест години са извършени ремонти на приблизителна стойност 25 млн. лв. със средства на болницата и отпуснати от Министерство на здравеопазването или с финансиране по проекти.

Проблемите с лошите условия за работа на медицинския персонал и за болничния престой на пациентите продължават да бъдат предизвикателство пред управлението на лечебното заведение. Една от сградите, които се нуждаят най-спешно от ремонт, е тази, в които се помещават клиниките по хематология, ендокринология, нефрология, вътрешни болести и физикална медицина.

Лекари от "Александровска" на протест заради ужасяващи условия на труд

До ръководствата на Министерство на здравеопазването е изпращана значителна по обем информация за състоянието на всяка от клиниките. За съжаление без сериозен резултат, пише в официалното съобщение.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама