Лекари от "Александровска" на протест заради ужасяващи условия на труд

10:13, 05 ное 19 25 1650 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лекари от "Александровска" болница излизат на протест заради "ужасяващи условия на труд и мизерия в помещенията за лечение на пациенти", съобщиха от болницата.

В писмото на медиците пише: "Многократно с наши писма информирахме Министерство на здравеопазването за ужасяващите условия на труд и за лечение на пациентите в редица помещения и сгради в УМБАЛ „Александровска“ ЕАД. Стигна се дори до срутване на покрива на Клиниката по алергология, което бе отразено от медиите".

"Въпреки настояването ни за незабавно отпускане на финансови средства за възстановяване на рухналия покрив и ремонти и възстановяване на останалите сгради и помещения в университетската болница, безхаберното отношение на министерството продължава. В пространството се хвърлят само празни обещания за стотици милиони лева, които обаче не е ясно кога и дали изобщо ще се отпуснат. А на път са да рухнат още няколко клиники, което може и да доведе до преустановяване на дейността на болницата", се казва още в писмото.

"Потресаващото неглижиране, от страна на принципала, на условията на труд, на условията за лечение на пациентите, на условията за обучение на студентите в една от най-големите държавни университетски болници, в сърцето на България – столицата ни, принуждава работещите, подкрепени от пациенти и студенти, да предприемат крайни действия – започване на ежедневни протестни действия, в т.ч. и гражданско неподчинение", заявяват от лечебното заведение.

От болницата дават срок на Министерство на здравеопазването до 6-ти ноември да  предприеме спешни действия за възстановяване и ремонтиране на рушащите се сгради и помещения в УМБАЛ „Александровска“. След това работещите от университетската болница започват протестни действия в защита на своите права за нормални условия на труд, в защита на пациентите, за които се грижат и лекуват, но мизерстват в мухъл, влага и са застрашени някой покрив да се срути на главите им, в защита на младите хора, които обучават в хуманност и грижа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама