С какво се занимават стюардесите в свободното си време

21:00, 06 ное 19 / Любопитно 25 983 Topnovini
1

Повечето стюардеси, работещи в авиокомпании в Русия и Европа, предпочитат да прекарват ваканциите си в активен режим - пътуване, ски, туризъм. Това установи туристическата служба Tutu.ru, предаде БГНЕС.

Работата на стюардесите се счита за доста трудна както физически, така и психологически. Тялото изпитва голямо претоварване, пътниците са различни - и със страх от летене, и с лошо здраве, и пиян - трябва да се разбирате с всички, да успокоите всички. Затова в почти всички авиокомпании стюардесите и стюардите имат дълги празници - 50-70 дни.

Тайният живот на стюардесите, който не виждаме докато сме в самолета

Инструкторът на стюардесите на Ural Airlines Татяна Гвоздева смята, че стюардеса е професия, която се превръща в начин на живот, когато човек вече не може да живее без излитания и кацания. Тя казва още, че стюардесите имат дълги ваканции - до 70 дни, при условие, че полетите им са повече от 500 часа годишно.

Нейната колежка, старшата стюардеса на същата авиокомпания, Катерина Поликарпова споделя, че най-запомнящата се ваканция е била в Мексико. "В Канкун посетихме клубове, известни по цял свят, например, Коко-Бонго. Но най-впечатляващото нещо в това пътуване беше плуването с делфини в открито море. Това са неописуеми емоции, когато два делфина те пренесат над водата и ти се извисяваш като птица", казва стюардесата.

Стюардеси разкриват мръсните тайни на борда на самолетите, които всеки трябва да знае

Анна Митяй, ръководител на службата за сигурност на авиокомпанията Utair в Ростов на Дон, която някога е била професионален алпийски скиор, заяви, че сега избира да завладява нови върхове поне веднъж годишно. "Курортът Домбай ме завладя като любител на активния зимен отдих. Обичам да пътувам в голяма шумна компания със семейството и близките си приятели", каза тя.

Активната почивка на земята е предпочитана и от стюардът на S7 Airlines Владимир Коняев, който обича всички необичайни и нови емоции, тъй като те са най-приятният спомен от почивката. "Изборът на държава често зависи от времето на годината, но намирам нещо, което ми харесва навсякъде: ако отида до океана, определено ще сърфирам, ако почивката е през зимата ще карам сноуборд. Понякога решавам къде да отида в деня на заминаване и купувам билети в последния момент заради приключението! Не обичам да завися от обстоятелствата, затова обикновено пътувам сам“, казва той.

AirBaltic старши стюардът Лаймонас Римша отбелязва, че остров Бали в Индонезия остава любимото му място за почивка. „Нощно посещение на вулкана Ижен със синя лава, тридневна екскурзия до съседния остров Комодо, за да видя драконите (така наричат Комодските варани – бел. ред.). Скутер плюс жажда за приключение е моята рецепта за ваканция на Бали! Все пак най-запомнящата се ваканция, която прекарах беше в Мадагаскар, където двамата ми колеги и аз прекарахме почти три седмици в изследване на острова“, сподели впечатленията си той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани