Ева Майдел е домакин на наградите „Евродепутат на годината“ за 2020 г.

09:50, 06 ное 19 / Политика 25 1086 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) е домакин на тазгодишното издание на наградите „Евродепутат на годината“, организирани от авторитетното брюкселско списание „Парламентът“ („The Parliament Magazine”).

„Все по-трудно е да работиш за обединена Европа, защото има увеличаващ се брой сили, които не искат Европейският съюз да е силен. Не само външни, но и вътрешни за ЕС фигури се опитват да трупат личен рейтинг и позитиви с антиевропейска реторика. Затова всяко усилие да се отличат евродепутатите, които с ежедневната си работа на практика допринасят за подобряването на живота на европейските граждани, заслужава подкрепа.“ Това заяви Ева Майдел по време на откриващото събитие на наградите, с което беше даден старт на процеса по номинации на кандидати. 

Майдел е двукратен носител на приза „Евродепутат на годината“. През 2015 г. тя беше отличена за най-добър новодошъл европейски депутат, а през 2017г. спечели отличието в категорията „Нови технологии“. През януари 2020 г. ще бъдат обявени номинираните евродепутати във всяка категория, след което експертно жури ще оценява кандидатите по заслуги и постижения. Наградите ще бъдат връчени на 25 март 2020 г. на специална гала вечер в Брюксел, на която присъстват водещи европейски политици.

„Освен традиционните за всеки местен или национален парламент партийни и регионални различия, в Европейския има често и стратегически национални интереси, които с колегите от делегацията на ГЕРБ взимаме предвид при разработването на законодателство. Винаги сме водени от желанието интереса на българските граждани да бъде добре защитен – падането на роуминга, намаляването на таксите за преводи в евро, гарантиране на депозитите в банките, правото на обезщетение при закъснял полет и още много други права и удобства, които без ЕС нямаше да имаме.“ Това допълни Ева Майдел.



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама