Осман Октай: Моделът „Доган“ управлява страната 

18:38, 05 ное 19 / Политика 25 3623 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Откакто се създаде тази коалиция ГЕРБ и т.нар. „патриоти“, най-сериозната патерица, укрепваща стабилността на управлението през последните години, е ДПС. Реакцията на Мустафа Карадайъ след балотажа е фалшива“. Това каза пред БНР бившият зам.-председател на ДПС и политически анализатор Осман Октай.

„При обсъждането на бюджета за следващата година ще се разкрие как между първия тур на изборите и балотажа правителството прие проектобюджета, в който увеличи осигуровките за земеделските стопани, но и гласува за собственика на ТЕЦ - Варна Ахмед Доган 250 млн. лева, уж за разширяване на пристанищния комплекс, който е част от активите на ТЕЦ - Варна. Това показва, че ДПС и управляващите се притесняват от предстоящите скандали“, допълни Октай.

Осман Октай: Моделът „Доган“ управлява страната

„ДПС се опитва да си вдигне цената и да замъгли този бюджетен хонорар, който е благодарност от министъра на финансите и от министър-председателя за това, което ГЕРБ получи от ДПС и на първия тур на местните избори, и на балотажа. ДПС не издигна свои кандидати в ключови за Движението градове“, каза още Осман Октай. Според него управляващите ще отстъпят пред ДПС за още предимства, от които се облагодетелстват хора, приближени до модела „Доган“

Всички се дразнят от модела „Доган“, но този модел управлява страната", заключи Октай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама