Менда Стоянова: Политическата карта на България е синя, с надпис ГЕРБ

09:11, 05 ное 19 / ИЗБОРИ 2019 25 887 Topnovini
БГНЕС

"Политическата карта на България е синя, с надпис ГЕРБ. Нормално е да има различни политически партии в управлението на населените места. Хората, дали вота си за ГЕРБ, са предимно в градовете, в които има най-голямо население и силна икономика", каза пред БНТ Менда Стоянова, член на Изпълнителния комисия на ГЕРБ.

"Имаше места, особено в София, където вотът беше даден от омраза към ГЕРБ, омраза, която аз не мога да си обясня. Гласуваш, защото мразиш, не можеш да стъпиш на факти и да прецениш кандидата, за който гласуваш от омраза. За мен това не е нормално политическо поведение. Голяма част от младите хора, най-вече десни избиратели, дадоха своя глас за госпожа Манолова. Според мен омразата не е правилният водач", заяви още Стоянова.

Дончев: Всички играха срещу нас, никаква политическа хигиена

По думите й София за първи път от години е на балотаж, но разумният вот е надделял.

Тя заяви, че общинските съвети са с преобладаващо мнозинство от ГЕРБ, но това няма да попречи на добрата комуникация в управлението. "Винаги трябва да се търси подкрепа от всички участващи в общинския съвет, така че винаги да се постигне баланс", каза тя.

Промените, които предстоят в структурите на ГЕРБ, по думите ѝ, са в положителна насока. Така ще има възможност да се предаде опитът на по-младите членове на партията.

ГЕРБ губи половината райони на София

"Резултати на местните изборите няма как да се постигнат на места, където има противоречие в политическите структури на ГЕРБ", заяви Стоянова по повод загубите на партията в някои областни градове в страната. "Там където политическите партии са работили заедно и без противоречия има резултат от местния вот", коментира още тя и добави, че не трябва да се чака да се провеждат избори, за да се направи оценка на допуснатите грешки в управлението и сега е моментът да се направят промени.

Стоянова коментира и Бюджет 2020, като каза, че предвижда добър ръст в икономическото състояние на страната. Ключово в бюджета е нулево бюджетно салдо, така че да се изпълни фискалната цел, като това ще е планът за следващите 3 години. Намаляването на държавния дълг и спадът в безработицата също ще са приоритет за предстоящата година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!