Шефът на McDonald's се оттегли заради връзка със служителка

08:40, 04 ное 19 / Свят 25 1704 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът и главен изпълнителен директор на веригата ресторанти за бързо хранене McDonald's Стив Истърбрук се оттегли от поста заради връзка със служителка на американската компания, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Романсът бил по взаимно съгласие.

Съветът на директорите на McDonald's обаче заяви, че 52-годишният Истърбрук е нарушил правилата на компанията и е показал лоша преценка.

"Това беше грешка. Предвид ценностите на компанията, съм съгласен с мнението на Съвета на директорите, че за мен дойде време да продължа напред", написа Истърбрук в електронно писмо до служителите на McDonald's.

Правилата на компанията забраняват на мениджърите да имат връзки с подчинени.

За нов президент и главен изпълнителен директор на McDonald's беше избран Крис Кемпчински. 51-годишният Кемпчински досега оглавяваше подразделението на компанията в САЩ, което има около 14 000 ресторанта за бързо хранене.

Американската корпорация е един от гигантите в бранша. McDonald's има общо над 38 000 заведения в повече от 100 държави по света.

Стив Истърбрук, британски бизнесмен, застана начело на американската компания през март 2015 г. Под неговото ръководство McDonald's е удвоила своята пазарна капитализация и всяка година е увеличавала чистата си печалба.

Истърбрук обаче не успя да обърне тенденцията на постепенен спад на продажбите. Подобно на други големи вериги за бързо хранене, McDonald's е изправена пред промяна на навиците на потребителите, които се стремят към по-здравословно хранене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама