Доналд Тръмп: Единственото, от което се интересуват американците в Сирия, е петролът

15:30, 02 ное 19 / Свят 25 1346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Единственото, от което се интересуват американците в Сирия, е петролът”, това обяви президентът на САЩ  Доналд Тръмп, а думите му предизвикаха дебати.

„Искаме да върнем войниците си у дома, но оставяме част от тях там, защото запазваме петрола. Харесвам петрола. Запазваме го”, каза Тръмп.

Тези думи на президента бяха разчетени като признание. Някои дори иронично го похвалиха. Сред тях беше и президентът на Сирия Башар Асад, който каза часове по-късно, че това са истинските мотиви на американците.

Русия обвини САЩ в контрабанда на петрол от Сирия

„Що се отнася до Доналд Тръмп, ако питате мен, ще ви кажа нещо, което може да ви прозвучи странно. Това е най-добрият американски президент, но не защото политиките му са добри, а защото е най-прозрачният. Всички американски президенти извършват престъпления и после взимат Нобелова награда за мир. Те всъщност са група престъпници, които представляват интересите на големите американски корпорации за оръжие, петрол и други", коментира Башар Асад.

„Други държави да охраняват границата. Турция иска - нека я охранява. Те се бият от хиляда години. Ние се отдръпнахме и запазихме петрола", каза още Тръмп.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама