„Български пощи” започват да разнасят вестници в средата на януари

17:25, 01 ное 19 25 1317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От втората половина на януари "Български пощи" влизат в разпространението на вестници и други печатни издания, това съобщи на пресконференция министърът на транспорта Росен Желязков.

Той обясни, че вестниците ще бъдат разпространявани по 18 национални маршрута, 115 регионални и 110 нощни. Това правело 900 т. печатни издания или 240 куб. метра.

„Български пощи” ще разпространява печатни издания

Желязков поясни, че в момента дистрибуторите са 50-60 на брой. Пощите нямали желание да се превърнат в монополист - влизали, за да бъдат диверсифицирани доставките. Той каза още, че по този начин и държавата влиза в разпространението с авторитетната си фирма, за да се преодолеело усещането, че някой извива ръцете на издателите и усещането, че пазарът се монополизира.

Той поясни още, че държавните пощи ще работят на себестойност и не търсят печалба от тази дейност, но ще използват логистиката, за да развиват други дейности на дружеството, от които да се печели.

Желязков каза, че цената на разпространението е с отстъпка между 30-35% от цената на печатното издание, като за разпространението от рампата на печатниците до разпространителните пунктове дистрибуторът приема 20%, а за търговците на дребно остават 10%.

Български пощи има 3000 пощенски станции и свои пунктове в гардовете, в които обикновено има пътникопоток, така че те ще продават и на дребно, допълни още Желязков. 

За новата стара дейност няма да се купуват нови автомобили, тъй като пощата имала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама