„Български пощи” ще разпространява печатни издания

14:23, 23 окт 19 25 1824 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кабинетът прие решение „Български пощи” ЕАД да извършва дейността по разпространение и продажба на печатни издания на територията на страната, съобщиха от правителствената информационна служба.

Възлага се на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да предприеме необходимите действия включително ако е необходимо да инициира законодателни изменения.

„Български пощи” ЕАД е еднолично търговско дружество със 100% държавно участие в капитала. Също така дружество разполага с необходимата инфраструктурна мрежа и човешки ресурси.

В България се наблюдава устойчива тенденция на влошаване на свободата на словото

По този начин ще се осигури ефективното разпространение на печатни издания в цялата страна. Това дава възможност за диверсификацията на разпространението без да се ограничава конкуренцията.

Преди днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов коментира посещението на „Репортери без граници“ у нас миналата седмица. Тогава те се срещнаха с президента Румен Радев и разкритикуваха страната ни, че е на едно от най-ниските нива по свобода на словото. Във връзка с това Борисов изтъкна, че единственото, което може да направи държавата, е „да не оставя частници да правят разпространение“ и да направи разпространението на печатни издания държавно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама