Първа присъда за купуване на гласове в Плевен

21:50, 31 окт 19 25 2677 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

10 месеца лишаване от свобода и глоба от 5000 лева за 42-годишен мъж, обвинен в купуване на гласове в Плевен.

Той и още един обвиняем са убеждавали хора да продадат гласа си за 30 лева, казаха от прокуратурата, цитирани от БНР.

Сигнал за купуване на гласове беше подаден от граждани в късните часове на първия тур за избор на местна власт, обясни говорителят на прокуратурата Добринка Матеева:

"Двамата обвиняеми са се опитвали да мотивират жители на квартала в района около ЖП-гарата и автогарата в град Плевен, за да упражнят своето право на глас, като срещу това са им обещали сумата от 30 лв. Двете лица са били незабавно задържани. Събрани са и са установени лицата, с които те са разговаряли. По едното от досъдебните производства лицето се е признало за виновен. Поискало е и е сключено споразумение с него, по силата на което му е наложено наказание 10 месеца лишаване от свобода, което е отложено с 3-годишен изпитателен срок и 5 000 лева глоба".

Няма конкретни данни за купуване на гласове във ''Филиповци'', ''Красна поляна'', ''Слатина'' и други софийски квартали на първия тур на местните избори миналата неделя.

Прокуратурата: Екипът на Мая Манолова не е дал конкретни данни за купуване на гласове

Това гласи отговор от главния прокурор Сотир Цацаров до щаба на един от кандидатите за кмет на столицата, откъдето са подали сигнал до прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама