Прокуратурата: Екипът на Мая Манолова не е дал конкретни данни за купуване на гласове

14:59, 31 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 488 Topnovini
1

От Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София, са се обърнали към главния прокурор Сотир Цацаров с искане за прокурори и разследващи полицаи във всички т.нар ромски секции в София по време на балотажа в неделя.

От офиса на обвинител номер едно посочиха в писмо до медиите, че екипът на опозиционния кандидаткмет не е дал никакви конкретни данни за търговия с гласове.

 

Манолова: Постове не раздавам, подкрепа не купувам

В самия сигнал от председателя на ИК Никола Вапцаров и адв. Минчо Спасов се говори за „безпрецедентно купуване на гласове” в секции с преобладаващо ромско население във "Филиповци", "Красна поляна", "Люлин", "Слатина" и „другите покрайнини на град София”.

От комитета призовават: „Настоятелно МОЛЯ да организирате извънредно дежурство на всички прокурори и разследващи полицаи, които не са в разрешен отпуск, лично да присъства със служебни и лични автомобили в ромските квартали на София, за да констатират купуването на гласове, което се готви повсеместно”.

В отговор Цацаров посочва какъв е стандартният ред, по който се организира защитата на политическите права на гражданите в изборния ден – градският прокурор и  директорът на СДВР работят заедно, през деня дежурни прокурори могат да реагират на конкретни сигнали, в това число – и подадени онлайн.

„В подадения от вас сигнал липсват каквито и да е конкретни твърдения за извършени престъпления против политическите права на гражданите, освен общото заключение за „безпрецедентно купуване на гласове” в избирателни секции, за които сте приложили резултатите от първия тур на изборите”, отбелязва Цацаров.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли да бъде променян романът "Под игото" на Иван Вазов?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 147 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.