Борисов: Във всички сектори увеличаваме парите за догодина

10:28, 31 окт 19 / Политика 25 1995 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Във всички сектори увеличаваме парите за догодина. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на редовно правителствено заседание, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

В началото на мандата с колегите от „Обединени патриоти“ поехме ангажимент БВП да мине 110 млрд. лв. В момента сме близо до 119 млрд. До края на мандата ще стигнем и повече - 130 млрд. Това е най-видният показател как се развива държавата“, посочи той.

Борисов направи кратък разчет на Бюджет 2020 г. и припомни какви са държавните приоритети.

В момента ние сме 3-ти в ЕС по нисък външен дълг. За времето от три години, той намаля с 31% и от 28% до края на мандата са планирали да е 19.5%.  Това показва отговорността към следващите поколение и че харчим толкова колко сме изкарали“, заяви премиерът.  Според него работата на ДАНС, МВР и Прокуратурата спомагат за добрите показатели и припомни, че в момента имаме най-ниското ниво на контрабанда на цигари - 3.3%. 

С 3 млрд. лв. имаме повече пари в бюджета. За това си позволявам да има двойно увеличение на учителските заплати. Навсякъде във всички сектори са увеличени парите. 10% увеличение на доходите. Само за образование 610 млн. лв. се дават допълнително. 360 млн. лв. за заплати на учители. Убедени сме, че колкото по-образована е нацията, толкова сме по-конкурентноспособни“, отбеляза премиерът. По думите му безработицата достига рекордни ниските нива от 4%. В здравеопазването също се дават допълнителни средства. Борисов заяви, че е поел ангажимент за цялостното саниране на „Пирогов“.

Относно отбраната, министър-председателят поясни, че със заплатените 8 нови бойни самолета за над 2 млрд. лв постигаме всички стандарти на НАТО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама