Дебат между Манолова и Фандъкова преди балотажа няма да има (Обновена)

17:07, 30 окт 19 25 3411 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Дебат между кандидатите за кметове на столицата Йорданка Фандъкова и Мая Манолова на този етап не се очертава. Това става ясно от задочната кореспонденция между двете дами и техните екипи.

Още в понеделник, след като първоначалните резултати показаха, че досегашният кмет и бившият омбудсман отиват на балотаж за София от екипа на Фандъкова изпратиха покана до Манолова за провеждането на дебат за столицата на неутрална територия, а всички медии, които проявяват интерес да могат да отразят дебата. Предизборният щаб на ГЕРБ/СДС предложи двете кандидатки и техните екипи да представят своите предложения в структуриран дебат с ясен регламент и достатъчно време преди балотажа.

Манолова отговори, че е готова да се яви на всеки лидерски дебат очи в очи с Фандъкова, а не крийеки се зад екипи и съветници. В позицията си тя изтъкна, че е време София да има кмет, който да носи лична отговорност, а не изпълнителен директор.

Поведението на бившия омбудсман беше изтълкувано от ГЕРБ като продължение на усилията ѝ да скрие екипа си. Днес партията излезе с позиция, че по този начин Манолова е отказала участие в дебат за управлението на София.

"Получихме покана за организирането му от БНТ, които поеха ангажимента да организират и да осигурят достъп на останалите медии.  Обществената медия е естествен домакин на този дебат. Г-жа Мая Манолова отказа участие в дебата за София, който предложихме, и който обществената медия беше готова да организира. Г-жа Манолова продължава да крие както лицата на хората, които стоят зад нея, така и произхода на средствата, с които финансира кампанията си. Това са много важни въпроси, от които тя продължава да бяга и не дава отговори.  Категорични сме, че вече е време, заедно с кандидатите за кмет, да дебатират и екипите им, които ще носят отговорност за изпълнение на предизборните програми", заявиха от ГЕРБ.

В отговор Манолова заяви, че от ГЕРБ лъжат, че е отказала да участва в дебата за София. „Заявих своята готовност да дебатирам с г-жа Фандъкова във всяка от телевизиите, които отправиха покана към моя и към нейния екип и пред "Спаси София". Готова съм на всеки терен, който тя посочи, включително и на Международната космическа станция, ако за нея това е неутрален терен“, заяви тя и добави,че Фандъковбяга от организирания от "Спаси София" дебат.

В сряда формацията покани Фандъкова и Манолова на дебат за столицата, който да бъде воден от отпадналия вече от кметската надпревара Борис Бонев. След като деденият им срок за отговор изтече, стана ясно, че дебат няма да има"Срокът за потвърждение изтече като за съжаление получихме съгласие от щаба на г-жа Мая Манолова и неофициален отказ от щаба на г-жа Йорданка Фандъкова", посочват от "Спаси София".

Така преди този ключов балотаж няма да има нито един дебат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама