Цветанов се срещна с представители на Националния демократически институт

16:05, 29 окт 19 / Политика 25 1905 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан Цветанов се срещна във Вашингтон с Иван Дохърти, старши ръководител в Националния демократически институт, и Надежда Мойзикина, програмен директор за Централна и Източна Европа на института, съобщиха от ЕАЦС.

Цветанов представи дейността на Евро-атлантическия център за сигурност, като бе заявена готовност за съвместна дейност и съвместни проекти в бъдеще.

Цветанов се срещна с бившия помощник държавен секретар Даниел Фрийд

Представителите на Националния демократически институт приветстваха създаването на новия мозъчен тръст в България, подчертавайки, че именно такива институти на гражданското общество са важна част от демократичния процес. Те също така припомниха, че дейността на Националния демократически институт е забранена в редица държави с авторитарни режими.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за бъдещо двустранно сътрудничество, като бе постигнато съгласие, че Евро-атлантическият център за сигурност може да бъде ползотворен партньор в програми по противодействието на анти-западната пропаганда и фалшивите новини, идващи от противници на трансатлантическото сътрудничество. Тези заплахи са аналогични за целия регион и именно със своите регионални контакти центърът може да бъде особено полезен.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама