Цветанов се срещна с бившия помощник държавен секретар Даниел Фрийд

15:12, 29 окт 19 / Политика 25 1872 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на посещението си във Вашингтон, председателят на управителния съвет на ЕАЦС Цветан Цветанов се срещна с бившия помощник държавен секретар Даниел Фрийд, съобщиха от центъра.

Посланик Фрийд е сред водещите изследователи на Атлантическия съвет във Вашингтон, дългогодишен дипломат и специалист по Русия, Балканите и Източна Европа. Още в началото на срещата посланик Фрийд подари на Цветанов своята книга „Съединените щати и Централна Европа през американското столетие“. Двамата обсъдиха възможността книгата да бъде преведена на български език и официално представена лично от посланик Фрийд в София през първата половина на 2020 г.

Цветанов се срещна с бившия заместник секретар по вътрешна сигурност на САЩ

Цветанов представи обстойно дейността на новосъздадения Евро-атлантически център за сигурност, като заяви, че центърът се стреми към засилване на връзките и контактите между България и САЩ по линия на гражданското общество и неправителствените организации. Беше обсъдена актуалната политическа обстановка в региона и амбициите на различни сили извън НАТО и ЕС към тази жизненоважна за стабилността на Европа и Близкия Изток част на света.

Даниел Фрийд определи Цветанов като добър приятел на Америка и политик със стратегическо виждане за процесите в национален и регионален план. Той насърчи разрастването на дейността на центъра в региона на Балканите, определяйки тази дейност като жизненоважна за развитието на трансатлантическите отношения.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама