Цветанов се срещна с бившия заместник секретар по вътрешна сигурност на САЩ

11:49, 29 окт 19 25 1799 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във Вашингтон, председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов се срещна с бившия заместник секретар по вътрешна сигурност на САЩ Алън Бързин. Бързин понастоящем е старши изследовател в Центъра за международни отношения „Белфер“ при Харвардския университет, съобщиха от центъра.

Двамата обсъдиха въпроси на регионалната сигурност и по-специално в сферата на граничния контрол и миграционните процеси. Алън Бързин е бивш директор на Службата за гранична охрана на САЩ и е сред водещите специалисти в световен мащаб в областта на граничната сигурност. 

Цветанов се срещна с ръководители на Международната асоциация на полицейските началници

Цветан Цветанов го запозна с някои от бъдещите проекти на Евро-атлантическия център за сигурност и възможностите за включване на американски мозъчни тръстове и отделни специалисти в дейността на центъра.

Те се обединиха около мнението, че в района на Балканите се преплитат множество геополитически интереси и единствено чрез заздравяване на трансатлантическите отношения, включително и в неправителствения сектор, е възможно да се окаже противодействие на съвременните заплахи за сигурността.

Беше постигната договореност Алън Бързин да се включи в конкретни бъдещи проекти на Евро-атлантическия център за сигурност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама