HTC създаде 3D модел на Мона Лиза

19:00, 27 окт 19 / Любопитно 25 2512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Покрай излизането на новия VR шлем HTC Vive Cosmos, тайванският производител изглежда е решил да привлече вниманието на повече потребители с нов, изненадващ проект.

От този четвъртък в Лувъра в Париж са поставени 11 Vive Cosmos шлемове, които сблъскват посетителите с един от шедьоврите във френския музей, но в доста променена форма.

Дизайнерите на HTC са създали изключително детайлен и реалистичен модел на Мона Лиза, чиято цел е да запознае посетителите на музея с изкуството на Леонардо да Винчи по един наистина различен начин.

В тандем със специални инфрачервени скенери създателите на виртуалната Мона Лиза са създали модела точно по начина, по който да Винчи е рисувал картината си.

Скенерите са им помогнали да надникнат за слоевете от боя, за да разберат в каква последователност са добавени всички елементи в картината, така че възпроизведеният модел да отговаря максимално на реалната жена, която да Винчи е изобразил.

Ако точно сега нямаме възможност да мръднем до Париж, имаме възможност да се насладим на виртуалния шедьовър през Vive Arts - платформата за VR на HTC, в която можем да "обикаляме" музеи от цял свят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама