Бойко Борисов: Хората сами избират съдбата си

13:13, 27 окт 19 25 2894 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов упражни правото си на глас на местните избори. По традиция той гласува в Банкя в 78 средно училище „Христо Смирненски“.

"Гласувах за тези, които ще продължат да правят от "Младост" до "Тракия" Южната дъга, Западната тангента, Южната дъга. Които решиха кризата с боклука, които построиха метрото, направиха парковете", каза премиерът и добави: "Всичко останало сме го гледали отпреди 10 г.".

"Надявам се избирателната активност да е голяма. Хората сами избират съдбата си", каза още Борисов.

"Когато говориш за върховенство на закона, трябва да го спазваш, да даваш личен пример", коментира Борисов думите на президента Радев от сутринта. "Когато изричаш неистини, по този начин подвеждаш избирателя. Аз няма да наруша върховенството на закона в изборния ден и да подведа избирателите към нашите опоненти. Ако вие не ме бяхте питали, нямаше да коментирам", добави той.

Румен Радев: Не оставяйте друг да гласува вместо вас

"ГЕРБ няма да номинира партиен кандидат - съдиите да си избират съдиите, прокурорите - прокурори. В днешния слънчев ден не искам да мисля какво е в главата на Радев. Да не говори в изборния ден и да агитира за БСП и ДПС, защото това е агитация", коментира още премиерът.

"Агитират, агитират и после викат "Върховенство на закона". Абе, спри се. Имало натиск, някой го натискал. Да каже кой. Не съм аз. Много е интересно кой натиска държавния глава", добави Борисов.

По-рано президентът Румен Радев заяви относно кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, че "няма да действа под натиск, от която и да е страна".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама