Фандъкова: Разкриваме 9 нови дневни центъра за деца с увреждания

17:00, 25 окт 19 25 1846 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Успяхме да удвоим капацитета на социалните услуги, които предоставяме, а в следващите няколко години разкриваме още 49 услуги. Планираме създаването на 9 нови дневни центъра за деца с увреждания и техните семейства, като за първите 4 вече осигурихме финансиране. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова по време на разговорите с национално-представените организации на хора с увреждания, съобщиха от партията.

Фандъкова допълни, че най-голяма помощ и за децата, и за родителите са дневните центрове, защото осигуряват професионална грижа за децата и възможност на родителите да ходят на работа. Към настоящия момент на територията на Столична община са разкрити и функционират 53 социални услуги, които предоставят подкрепа за деца и възрастни с увреждания.

КРИБ и Силви Вартан подкрепиха Йорданка Фандъкова за кмет на София

По време на срещата бе обсъдена и възможността за разкриване на повече работни места за хора с различни увреждания с подкрепата на Столичната община. „Общинското предприятие „Лозана“ е положителен пример за подкрепа на хора в неравностойно положение чрез възможности за работа“, допълни Фандъкова. Тя припомни, че Столичната община е първата, която е създала своя програма за грижа за хора с увреждания. Това е услугата „Асистент за независим живот“, по която над 1000 деца и възрастни получават подкрепа всяка година.

„С вас работим отдавна и се познаваме добре. Неправителствените организации имат капацитета и експертизата да управляват социални услуги. Очаквам от вас предложения за разкриване на нови услуги, защото вие сте хората, които могат да кажат как и с какво можем да сме полезни“, допълни Фандъкова. На срещата присъстваха кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ/ СДС – Павел Савов и Михаела Иванова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама