Бихте ли продали лицето си за 130 000 долара?

09:20, 26 окт 19 / Любопитно 25 2072 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако имате "миловидно, любезно и приятелско" лице, британската компания на име Geomiq е готова да даде 130 000 долара, за да го купи.

И ако това не е добра оферта, наистина не знаем кое е.

Geomiq е компания за роботи, спонсорирана най-вече от китайски инвеститори, която е разработила роботи, достатъчно способни да служат като домашен асистент.

Тази седмица компанията публикува в блога си въпросната оферта, в която съобщава, че издирва хора, чиито лица отговарят на вече споменатите характеристики, за да ги използва в собствените си роботи.

В конкурса ще бъде избрано само едно лице, което ще бъде репликирано в абсолютен детайл в хилядите роботи, които компанията възнамерява да пусне на пазара по целия свят в близко бъдеще.

Според обявената информация става ясно, че тези роботи ще служат като прислужници и другари за възрастни хора, като от Geomiq припомнят, че населението на възраст над 85 години ще се увеличи трикратно до 2050 г.

 

Освен като партньор за разговори, роботите ще могат да изпълняват ежедневни домакински задължения, да известяват за съобщения и обаждания и евентуално да пазят дома.

Така че, ако имаме миловидно лице и нямаме нищо против то да е вградено в машина, която ще съжителства с потенциално хиляди възрастни хора, имаме страхотната възможност да изкараме едни нелоши пари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама