Борисов: Нормално е да омръзне ГЕРБ на хората, но по-добро от своето няма

08:50, 25 окт 19 25 1976 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Нормално е да омръзнем, но е като своята жена - омръзне ти, но си казваш - по-добро от своето няма". По този начин премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов направи оценка на предизбоната кампания на партията за местните избори, която приключва днес.

Запитан по Нова телевизия колко средства са похарчени за кампанията на ГЕРБ, Борисов отговори: "Има го на сайта на ГЕРБ - най-евтината кампания, колкото е в рамките на позволеното. Без дарения от фирми и физически лица, освен партийните субсидии".

Той оцени тази кампания като най-евтината. "Похарчили сме толкова, колкото законът позволява. По тази причина забраних и помпозните откривания на кампанията"

На въпрос за кого ще гласува, ако кандидатът на ГЕРБ не отива на балотаж на предстоящите местни избори, той отговори: „Към този момент не допускам такава възможност“.

Като най-голяма лъжа, която е чул през тази кампания, Борисов отговори, че за момента не може да посочи такава, но припомни Костинбродската афера в деня на размисъл преди парламентарните избори през пролетта на 2013 г.

Борисов заяви, че няма приятели и приятелски кръг. Според него бившият му заместник Цветан Цветанов не пречи, но отбеляза, че в последно време обичал да дава интервюта.

Запитан в кой момент Цветанов е прекалил, за да бъде изгонен от партията, Борисов отговори: "Когато излезе и каза, че никой не може да го накаже, тогава вече прекали. Аз съм вярващ човек и знам, че всеки може да бъде наказан. От Бог. Трябва да сме примирени, да благодарим на Господ, че сме живи и здрави".

По повод обвиненията на Цветанов, че ГЕРБ е абдикирала в полза на ДПС в някои градове, Борисов заяви, че в Кърджали се води истинска битка. "Там е невероятно напрежение. Там други партии няма - само ние с тях, битката е страховита", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

На обвиненията на коалиционния си партньор Валери Симеонов, че ТЕЦ Варна е пример за обвързаност между ДПС и ГЕРБ, Борисов отговори: "Каква е тази обвързаност? Става дума за енергетиката. В ТЕЦ Варна се работи по правила. Каква е тази обвързаност? А с варовика в Марица да не би няма обвързаност. Всеки да си гледа работата и да не се меси в чуждата. Не съм дал оценка на Симеонов и неговата партия. Отделяме им много време, аз имам право да не им обръщам внимание, а те да си говорят каквото искат".

Премиерът категорично отрече да има договорка и разговори с представители на Патриотите – ВМРО, НФСБ и Атака, за отделни градове. Такава договорка не съществува и за Пловдив, където ГЕРБ уж трябвало да подкрепи ВМРО, в замяна на подкрепата на отпадналия кандидат на Каракачанов за София, каза още той.

"По-добре да загубиш, но да запазиш своето лице", категоричен е Борисов. Той призна, че на някои структури в страната са нанесени тежки поражения, като, например, в Ямбол. "От Ямбол ме е срам, защото можеше много повече да се направи. Стара Загора, Сливен, Бургас са за пример", посочи лидерът на ГЕРБ.

След участието си в "Здравей, България" премиерът публикува снимка от сградата на Нова телевизия с надпис "Социология".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама