Протестите срещу Иван Гешев се местят пред президентството

06:40, 25 окт 19 25 3380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протестиращите, организирани от ПП "Демократична България", ще проведат нов протест днес срещу избирането на новия главен прокурор Иван Гешев. Той ще се състои от 18,30 ч. пред сградата на президентството, съобщиха от партията.

Цяла нощ "Орлов мост" остана блокиран от хората, които са против избора на Иван Гешев за главен прокурор. Протестиращите са се изтеглилиДвижението вече е нормализирано, съобщиха от МВР.

ВСС избра Иван Гешев за главен прокурор

От "Демократична България" призоваха държавния глава да не подписва указа за назначението на Гешев и да стартира консултации за изработването на конституционни промени, с които да бъдат извършени решителни реформи в прокуратурата и Висшия съдебен съвет, след което да бъде избран нов главен прокурор.

Очаква се ВСС да изпрати решението си до президента още тази сутрин, за да бъде изготвен указа.

От партията освен това се извиниха в декларация на софиянци за причинените неудобства с блокирането на "Орлов мост", като обясниха, че то е било предизвикано от недопускането на протестиращите пред сградата на Висшия съдебен съвет чрез координираните действия на полицията и организираните в подкрепа на Гешев агитки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама