Калоян Паргов: София трябва да бъде град на културата и духовните ценности

17:28, 24 окт 19 / Политика 25 2514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

София трябва да бъде град на културата и на високите духовни ценности. Това заяви лидерът на БСП - София и водач на листата Калоян Паргов на среща с над 50 културни дейци и учени, съобщиха от партията.

Сред тях бяха Анжел Вагенщайн, Иван Гранитски, поетът Петър Анастасов, акад. В. Гюзелев, акад. К. Косев, акад. В.  Сгурев, чл.-кор. В. Проданов, художникът Ивайло Мирчев, прозаикът Стоян Райчевски, председателите на СБП и СБЖ Боян Ангелов и Снежана Тодорова, проф. Снежана Барова и др.

Калоян Паргов: Гласуването в неделя ще гарантира една друга перспектива

"Нашата представа за София е за град на високите технологии, за умен град“, каза Калоян Паргов. “Ние знаем как да постигнем това. Ще разчитаме на БАН и на университетите, на учените, изследователите и преподавателите. Ние виждаме София и като град на културата, на високите духовни ценности. Град, който се гордее не само с миналото си, но и със съвременните си постижения, в който наследството се съхранява и развива, а не се руши и обругава. Град, в който културното многообразие е основа за всички политики", каза още той.

Лидерът на БСП - София отбеляза, че е необходимо Столична община да предложи политики, насочени към научната и художествено-творческа интелигенция. "Решението е да подпомага и да си партнира с иновативни центрове към научните и университетски институции, да подпомага работата на творческите съюзи, да съдейства за разкриването на книжарници, на киносалони, да подпомага реализацията на спектакли”, добави той.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама