Русия вече е с две жени-милиардерки

18:00, 24 окт 19 / Любопитно 25 2518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С публикуването на класацията на Forbes за богаташите в Русия, стана ясно, че в страната вече има две жени-милиардерки. След Елена Батурина втора по богатство вече е основателката на онлайн магазина Wildberry Татяна Бакалчук, съобщи БГНЕС.

Общото състояние на 25-те участнички в класацията, според списанието, е 9,9 милиарда долара.

Първата позиция в списъка, както и в предишните години, заема 56-годишната съпруга на бившия кмет на Москва Елена Батурина. Богатството й се оценява от Forbes на 1,2 милиарда долара. В миналото тя действаше основно в Москва, а сега се занимава с бизнес в чужбина.

„Тя е съсобственик на немската компания Hightex, която произвежда мембранни конструкции за спортни съоръжения, и инвеститор във фондове за развитие с проекти в Европа и САЩ“, се казва в публикацията. Освен това наскоро Батурина започна да произвежда сирене.

Второто място отиде при 43-годишната Татяна Бакалчук, основателката на най-големия руски онлайн магазин Wildberries с богатство от 1 милиард долара.

„По данни на компанията оборотът й през 2018 г. възлиза на почти 119 милиарда рубли. През август 2019 г. Wildberries отвори 5000-та си точка на доставка на поръчки в град Снежногорск, област Мурманск, с население от около 12 000 души. До края на годината компанията планира да открие поне още 2000 точки на доставка на поръчки “, пише списанието.

На трето място е съпругата на милиардера Юрий Ковалчук - Татяна, чието богатство се оценява от Forbes на 600 милиона долара.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Rolix 19:21, 28 окт 20

Възстановяване на бани с акрил в Коломна

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама