Трима с обвинения след мача България-Англия

10:04, 23 окт 19 / Крими 25 1051 Topnovini
1

Не приемем определението, че България е расистка държава. Не отричам, че има проблеми с футболното хулиганство и поведението на зрителите на стадиона. Ние инициирахме промени в закона. Това каза вътрешниет министър Младен Маринов в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Биха дузпата на Боби Михайлов

След мача с Англия са установени 27 души, като 3 от тях са подведени под наказателна отговорност за хулиганство, на останалите са съставени преписки със забрана за посещаване на спортни мероприятия за година и повече.

Оставиха в ареста единствения обвинен в ху​лиганство след мача с Англия

Маринов обясни, че от МВР искат на стадиона да влизат лица със самоличност и да се знае кой е закупил всеки билет.

Заради България FIFA 20 пуска безплатни екипи срещу расизма

Според вътрешния министър хората не трябва да разчитат само на МВР в такива ситуации. „Не искам да се разбира, че само МВР е отговорно за това. МВР дори не е задължено да участва в охраната на всеки футболен мач, в Англия е така. Съгласно закона, футболните фенове на „Левски” имат регистрирана охранителна фирма, която също трябва да върши работа. Ако вървим в посока до всеки да има полицаи и да има контрол, няма да постигнем нищо. Трябва да се приемат промени в закона. Когато поставихме въпроса за влизане срещу лична карта, ни обвиниха, че превишаваме правата си", завърши вътрешният министър.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 46 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.