Фенове на „Дунав“ (Русе) молят Борисов да спаси отбора

16:08, 22 окт 19 / Спорт 25 2387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Централният клуб на привържениците на ФК „Дунав“ (Русе) „Дунав завинаги“ изпрати официално писмо до министър-председателя Бойко Борисов, с което иска да адресира ситуацията в клуба.

От фен клуба припомнят историята и постиженията на клуба и посочват, че след заявеното оттегляне на досегашния благодетел - д-р Симеон Симеонов, в момента бъдещето на отбора обаче е обвито в мъгла.

Според привържаниците на футболния клуб въпросителните следват една след друга – футболистите не знаят днес къде ще тренират, утре дали ще обядват, осигурен ли е транспорт за следващия ден. „На фона на всичко това момчетата успяха да спечелят известен брой точки в първенството, който им осигурява място не просто над спасителната линия, но и не толкова далеч от първата шестица. И всичко това „на мускули“ с все по-скромните възможности, които има клубът с най-малкия бюджет в Първа лига”, се посочва в писмото.

Борисов: Ако иска, БФС да остави Михайлов още 100 години - ние няма да работим с него

Феновете се обръщат към Борисов с молба да помогне са спасението на отбора.

„Ние, а и хиляди други русенци, искаме да има футбол в Русе. За нас Дунав е повече от всичко. Ние изживяваме всеки мач, всяка една негова секунда, всеки един удар. Вярваме, че с Ваше съдействие, Дунав може да има спокойно бъдеще, без да се притесняваме всеки сезон дали ще има достатъчно пари, за да запазим мястото си сред най-добрите, дали ще изпаднем и други подобни въпроси, които не са подобаващи за отбор от град като Русе”, пише още в писмото.

Феновете изразяват надежда Борисов възможно най-скоро да се запознае с техния проблем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама