"Локомотив" (Пловдив) извади ЦСКА от битката за титлата

20:10, 20 окт 19 / Спорт 25 2102 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Локомотив" (Пловдив) победи ЦСКА с минималното 1-0 в най-интересния сблъсък от 13-ия кръг на Първа лига. Черно-белите се утвърдиха на третото място, като имат равни точки с втория "Левски" (по 29), но и охладиха шампионските амбиции на ЦСКА.

Единственото попадение на стадион „Лаута" в Пловдив отбеляза Йосип Томашевич в 16-ата минута. Голът бе доста спорен, тъй като от повторенията останаха сериозни съмнение за засада при подаването на Умарбаев към хърватина. Към края на двубоя голмайсторът Томашевич бе изгонен, след като получи втори жълт картон.

Футболистите на Бруно Акрапович доиграха двубоя с 10 души, но удържаха своя аванс. Успехът е пети пореден за "Локомотив" в първенството и девети от началото на сезона. За последно градският съперник Ботев успя да ги спре на 31 август (1-1). „Железничарите" събират актив от 29 точки, колкото има и вторият "Левски", и остават само на четири точки от лидера Лудогорец.

ЦСКА пък записа първо поражение при новия наставник Милош Крушчич. „Червените" вече имат три загуби и две в последните си три шампионатни двубоя. „Армейците" остават с 22 точки на четвъртата позиция с точка повече от петия Черно море. ЦСКА е вече на цели 7 точки от Левски и Локомотив и на 11 от шампиона Лудогорец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама