ЦИК: Возенето на кандидат-кметове в джипа на Борисов може да е нарушение

15:53, 20 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1068 Topnovini
1

Според решение на Централната избирателна комисия вклюяването на кандидат-кметове в обиколките с джипа на премиера Бойко Борисов може да е нарушение на Изборния кодекс. То отменя и връща решението на Общинската избирателна комисия във Велико Търново, която преди дни излезе със становище, че няма нарушение на изборните правила във видео на живо от профила на премиера Бойко Борисов във Facebook, в което той обикаля с кандидата на ГЕРБ за кмет на града Даниел Панов.

Панов бе два мандата кмет досега, но според изборните правила не представлява община Велико Търново от момента на регистрация за изборите. След нея е длъжен да излезе в отпуск, а реално действащ кмет става някой от зам.-кметовете.

Според сигнал на БСП премиерът в работно време и със служебен автомобил участва в предизборната кампания на ГЕРБ. Става въпрос за видео от 11 октомври, в което Борисов вози Панов в джипа и обсъждат проекти за общината, след което се разхождат и продължават разговора. Според общинската избирателна комисия обаче жалбата не е основателна, тъй като личните профили във Facebook не са медия по смисъла на Изборния кодекс.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 131 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.