Део и Мариана: Обичаме да живеем живота с усмивка

12:20, 20 окт 19 / Любопитно 25 3380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Те са много нетипична двойка. Не обичат много да говорят за себе си, но пред bTV разказаха за срещата, за брака, за двете им деца, за турдностите и за толерантността на хората, за която често трябва да се борят. Део и Мариана Славчеви.

Него го познавате от екрана. Няма как да сбъркате Део - вечно усмихнат, с чувство за хумор, с русата коса и младежкия вид. Неговата прекрасна съпруга - Мариана, с която са от 6 години заедно, е един от създателите на сайта "Лицата на града". Но първата им среща е на друго работно място.

Део си спомня, че е видял за първи път жена си в заведение, в което го е завел Лео. Мариана е работила там, а певецът я кани да снимат заедно клип.

В началото ги събира това, че и двамата имат тежки периоди в живота и лека-полека се преоткриват. Около месец Део постоянно пътува за кратко до Варна. 

След това Мариана идва да живее в София при него.

„Честно казано, ако не бях решила да се изнасям от Варна така или иначе, защото аз си имах уговорка с мои приятелки, бяхме си наели вече квартира и бях решила да идвам към София и той като разбра, че така или иначе ще идвам в София, реши, че трябва да стане още по-настоятелен. И ми каза: "Защо просто не дойдеш да живееш при мен? Дай ще видим какво ще стане, без никакви уговорки, без сериозни обещания. Ако стане – стане. Ако не – всеки по пътя. "И може би точно заради това се получиха нещата, защото наистина нито аз тръгнах с надеждата, че той е човекът на моя живот или той имаше някаква надежда да се случи нещо, просто преживявахме момента”, спомня си Мариана.

Моментът прераства в година, в две... И така стигат до решението да продължат към следващата стъпка от съвместния живот. Да бъдат семейство.

„Доста време се бяхме опитвали, но нищо не ставаше. То се оказа, че правенето на дете е не само романтика, ами си е една сериозна работа. По час, по график. Неща, които родителите ги знаят много добре, но за мен си бяха нови. И там се оказа, че има система. Проблемът не беше в забременяването, а проблемът беше, че кръвта ми се съсирва много бързо и съответно храната не може да стигне до детето ти, така да кажем то се храни с кръв. ДНК изследване трябва да се направи. Няма как с обикновено изследване да го разбереш. Малко скъпо е, но си заслужава. А с Боби се оказа, че сме имали късмет голям! – Никога няма да забравя, когато излезе изследването ми и докторката ми каза "Имаш тромбофилия" и ме погледна "Ти си нямаш на представа, детето ти е дар от Бога!". Бих казала – не чакайте да минат 2/3 аборта, защото по лекарски указания трябва да минат три аборта, за да го направиш това изследване. Защо трябва да си го причинява това една жена, по-добре отиди, дай си парите, направи го това изследване и дори и да го нямаш, поне ще знаеш, че не е това проблемът”, обясни Мариана.

Борислав вече е на 3 години и половина, а малкият им син Теодор е на 6 месеца.

А само преди дни Део и Мариана отпразнуваха втората годишнина от сватбата си.

„Той по принцип беше против, като цяло смята, че няма нужда от това нещо. То е така. Двама човека, когато се обичат, това не е доказателство за любовта им. Бракът. Но за мен беше важно заради куп други неща, които ме карат да се чувствам спокойна. Най-малкото, че с децата носим една фамилия. Той това не го е преживявал, няма как да го преживее. Но примерно пътувам за чужбина. Минавам проверката с паспортите. Те ме питат "Това дете Ваше ли е?", защото той е по-светъл от мен. И хората решават може би, че аз изнасям това дете за продан.То е смешно, но, ако си там и ти зададат този въпрос: "Къде е бащата? Защо сте само двамата? Какво правите тук?" И само защото не носим една фамилия, те ми създадоха неприятно чувство още в началото на почивката ми”, споделя жената на Део.

Но сватбата се оказва далеч по-забавно начинание, отколкото очакват.

„Поради естеството на моята работа се чувствах като на събитие, на което не получавам хонорар”, спомня си Део.

Има някаква игра на съдбата. Део води Спорт Тото по bTV, където често задава въпроса за любимите числа на зрителите, но и той си има - 13!

“На 13-и се запознахме, на 13-и се оженихме. На 13 октомври заживяхме. Ние в София си имаме едно апартаментче, много готино, обаче е мъничко и вече четирима като станахме  и – един върху друг. И просто ни трябваше нещо радикално да предприемем”, споделя Део.  

От три седмици живеят в сглобяема къща в Годеч, която им излиза по-изгодна и по-удобна от какъвто и да е апартамент в столицата. Идеята идва от брата на Део, който живее там през няколко къщи разстояние.

Обичат и да си правят изненади, които са най-съкровеният жест за израз на любов.

Една от трудностите в живота им са вечните въпроси за нещо толкова просто -  цвета на кожата.

„Ние сега тепърва според мен ще имаме епизоди, в които това ще трябва да се приеме с хумор изцяло. Защото иначе и на децата… Нали аз и нея съм се опитвал да измъкна от тези ситуации, когато са някакви идиотски заглавия примерно. Сега те ще трябва да го поемат в определени моменти, ще има някакво бреме върху тях и ще трябва да го въртим много с хумор това цялото нещо, за да се измъкнем. Едно от първите ни пътувания беше до Лисабон, Португалия, и тя казва:"Аз оставам тук. Тук никой не се интересува, никой не ме гледа", обясни Део.

Те са много различни, дори разликата във възрастта им е голяма. Мариана е 15 години по-млада от Део. Но и много си приличат. Обичат да живеят живота с усмивка!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама