Лечков: Да си подам оставката е бягане от отговорност

16:48, 18 окт 19 / Спорт 25 1063 Topnovini
1

Да си подам оставката е бягане от отговорност. Това каза първият вицепрезидент на БФС и бронзов медалист от световното първенство по футбол през 1994 г. в САЩ Йордан Лечков на пресконференция след заседанието на Изпълкома, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

През последните дни оставки подадоха президентът на БФС Борислав Михайлов, вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев и Валентин Михов, член на Изпълкома.

Ние, нашето поколение, постигнахме големи успехи и за дълго време явно ще бъдат единствени“, коментира Лечков. Според него футболът е отражение на всичко, което се случва в държавата.

Михаил Касабов оглави БФС, Красимир Балъков подаде оставка

Ако мислите, че нося някаква вина, кажете ми каква е тя. Ние нямаме един нормален стадион – ако имахме, щяхме да избегнем всичко това, което се случи“, заяви той.

Лечков обясни, че не бяга от отговорност. „Ето, днес са подадени оставките, но колегите пак на мен гласуваха доверие и ме натовариха да нося отговорност. Нямам абсолютно никакъв проблем да кажа, че си подавам оставката и да си тръгна. Но това за мен е бягане от отговорност“, подчерта той.

Борислав Михайлов: Отдавна обмислях да си подам оставката

Даже и да нося някаква вина, поне още три месеца ще трябва да се изтраем – докато назначим конгреса. Нека да дойдат хора, които ще предложат нещо ново и да убедят обществото, че биха надградили това, което ние сме постигнали“, коментира Йордан Лечков.

Той обясни, че е дадена пълна свобода на треньорите да си избират кого да викат в отборите, как ще играят те, под каква схема и т.н. „За голямо съжаление тези резултати липсват и затова беше подадена оставка“, подчерта Лечков.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани