Петя Аврамова: Догодина ще изградим пътен възел от АМ "Тракия" към град Кермен

18:18, 17 окт 19 / Политика 25 2071 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През 2020 година ще започне изграждане на пътен възел от АМ "Тракия" към град Кермен и населените места, това заяви пред журналисти днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която направи оглед на мястото при 261-ви км от магистралата, съобщи Нова телевизия. 

Борисов: Новият участък на "Хемус" ще спести с поне 30 минути времето за пътуване

''Министерството на регионалното развитие и благоустройството е поело ангажимент да изгради този пътен възел'', каза тя.

Съоръжението е било включено в Общия устройствен план на Община Сливен през март, 2019 година. До края на годината ще бъде възложено предпроектно проучване с измерване на трафика, археологически и екологични проучвания на терените, както и разчет на разходите по изграждането.

Министър Аврамова припомни, че вече са били възложени предпроектни проучвания за изграждането на четирилентов път, свързващ областните центрове Сливен и Ямбол. В следващия програмен период, когато ще бъдат финансирани значими надобщински проекти, ще бъде направено това разширение.

По думите на министър Аврамова, област Сливен е с най-добри пътища, като от 590 км, само 40 км са в лошо състояние. От началото на годината в областта за ремонт и поддържане на пътната мрежа са вложени 21 милиона лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама