Британец ще съди Бъкингамския дворец за наследството на трона

08:20, 17 окт 19 / Любопитно 25 1647 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъж ще съди Бъкингамския дворец, за да докаже, че е законен наследник на трона. Според него, баба му е имала връзка с крал Едуард VIII, съобщава британският вестник "Mirror", цитиран от БГНЕС.

73-годишният Франсоа Гратлифу, който два пъти досега безуспешно е искал ДНК проба от кралица Елизабет II, твърди, че семейството му е изхвърлено от кралската кръвна линия в началото на 20-ти век, след специална среща. Мъжът твърди, че баща му Пиер-Едуард е роден в резултат на афера между тогавашният принц на Уелс и баба му Мари-Леони Гратлифу – френска шивачка.

Но според Франсоа, Пиер-Едуард никога не е намерил пътя си към трона, след като кралят абдикира заради натиск от кралското семейство и британското правителство. Това означавало, че семейството му е изгубило земя, титли и богатство и сега 73-годишният мъж търси начин баба му да бъде включена в историята.

Съгласно английските закони, кралското семейство не може да бъде съдено по криминални дела, нито в гражданските съдилища. Но Франсоа смята, че граждански иск все пак може да бъде внесен срещу самия Бъкингамски дворец, който е административния център на монархията.

Пенсионерът, който според "Mirror", поразително прилича на крал Едуард VIII, твърди, че баща му не е имал никакъв интерес от получаването на компенсации. Той просто искал да бъде включен в историческите книги, които трябвало да бъдат пренаписани в частите им, където е необходимо, за да отразят мястото на семейството му в линията на кралете.Самият Франсоа няма свои деца, отбелязва той и допълва: „В началото на века истинската кралска линия незаконно е променена, за да не блокирано мястото на Гратлифу в историята“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама