Лечков: Оставката на Борислав Михайлов няма да бъде приета от Изпълкома

11:41, 16 окт 19 / Коментари 25 4052 Цветилена Симеонова
1

Вчера премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на БФС Борислав Михайлов заради расисткия скандал по време на мача между България и Англия. Няколко часа по-късно той я подаде.

По темата ТОПНОВИНИ потърси за коментар първия вицепрезидент на БФС и бронзов медалист от световното първенство по футбол през 1994 година в САЩ Йордан Лечков.

Той посочи, че след оставката на Борислав Михайлов няма да последва нищо. „Няма да бъде приета от Изпълкома според мен. Има си ред – президентът е избран от Конгрес и само Конгрес може да го свали и да му приеме оставката“, обясни Лечков.

Любослав Пенев: Започна освобождаването на футбола от недосегаемите

Според него за причината за недоброто състояние на българския футбол трябва да се питат треньорите на отборите. „На тях сме им дали правото. Балъков трябва да каже за мача с Англия“, заяви Лечков.

По думите му футболът ни е отражение на обстановката в държавата, какъвто коментар беше направен по-рано и от президента Румен Радев.

Не знам кога пак ще бъдем четвърти в света“, посочи Лечков.

Той обясни, че вече е направена стратегия за развитието на националния ни отбор и тя е представена на спортния министър.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.