Каракачанов: Президентът пак се заяжда

11:30, 16 окт 19 / Политика 25 3157 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Нацистките прояви могат само да бъдат осъждани, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти в Министерски съвет по повод расисткия скандал около футболната среща България-Англия в София, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

Акцент на деня: Биха дузпата на Боби Михайлов?

Според него в случая полицията добре си е свършила работа, без да използва сила, което е похвално. „Защо не се огледаме дали някои от агитките не се занимават и с друга дейност – разпространение на дрога“, попита министърът на отбраната. Каракачанов заяви, че не знае дали точно футболните агитки се мобилизират за участие в протести и контра протести.

Много по-стегнато и твърдо трябва да се действа. На стадиона човек отива да гледа спорт, дори и да си изхвърлиш негативната енергия, но не по този начин“, коментира той, като изтъкна, че винаги е настоявал за по-строги санкции за нарушителите. По думите му същите наказания трябва да се прилагат и при тези, които правят безредици, като например протестиращи, които затварят кръстовища и главни пътни артерии.

Попитан как ще коментира изказването по-рано днес на президента Румен Радев, че какъвто ни в футболът, такава ни е и държавата, той отговори: „Коментирам го като заяждане. Като беше правителството на Сергей Станишев и Орешарски футболът ни по-добър ли беше“, попита той.

Според него в българския футбол има един порочен кръг, който ако не се пресече, няма какво да се очаква като успехи в спорта. 

  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама