Стена от дъвки в Сиатъл - изкуство или гадост?

19:40, 16 окт 19 / Любопитно 25 3171 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сред най-големите атракции в Сиатъл се оказа стена, облепена с дъвки. Местни и туристи все още не могат да решат дали стената е изкуство, което им допада или по-скоро ги отвращава.

Пазарът Пайк Плейс в Сиатъл - едно от най-популярните сред туристите места. По една от пъстрите улички, хората не спират да се изумяват от една гледка - стена. Но не каква да е стена, а такава, покрита цялата с дъвки. Всеки, който мине, оставя своя "отпечатък".

Всичко започва в началото на 90-те, а след неколкократни неуспешни опити на общината да почисти мястото, властите в Сиатъл решават да обявят стената за символ на града, разказва БНТ.

Място за изкуство, място, където да напишеш послание, което да достигне до мнозина и място, на което да заявиш на всеослушание любовта си. Да, стената от дъвки има и романтичен елемент. А за някои, да я посетят е било дългогодишна мечта.

Вече 30 години стената е повод за възторг за едни, но предизвиква единствено отвращение у други. Преди 4 години всички дъвки са свалени, а общото им тегло надхвърля един тон. Само седмица по-късно, стената била покрита с нови дъвки.

Ужасно или не, стената от дъвки си е спечелила не просто статут на туристическа атракция, а на едно от най-популярните места в Сиатъл за любителите на Instagram.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама