Радев: Правителството да постави въпроса за план в случай на миграционен натиск

12:35, 15 окт 19 / Политика 25 2266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България да постави на следващото заседание на Съвета на ЕС въпроса за приемането на общ европейски план за действие в случай на внезапно увеличение на миграционния натиск по външните европейски граници. За това призова президентът Румен Радев на среща с министър-председателя, представители на правителството и на службите за сигурност, които го информираха за резултатите от заседанието на Съвета по сигурност към Министерски съвет, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Искането за приемане на такъв оперативен план беше внесено в Съвета на ЕС от държавния глава още през 2017 г. и беше обсъдено на срещата на върха на президентите на парламентарни републики от Европейския съюз на 11 октомври т.г. в Атина.

Борисов: Военната операция на Турция в Сирия трябва да спре

По време на срещата на „Дондуков“ 2 беше обсъдена ескалацията на напрежение в региона на Близкия Изток, както и предприетите от отговорните институции мерки за охрана на границата и за безопасността на гражданите. Представителите на службите за сигурност увериха, че няма пряка заплаха за сигурността на страната, но ще продължат да следят внимателно развитието на ситуацията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама