Борисов: Военната операция на Турция в Сирия трябва да спре

11:46, 15 окт 19 / Политика 25 3326 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

"Запознахме президента с опасенията ни, какъв би бил най-лошият сценарий - мигранти на границата с Гърция. Категорични сме, че военната операция трябва да спре". Това каза премиерът Бойко Борисов, след като уведоми президента Румен Радев за резултатите от срещата на Съвета за сигурност относно операцията на Турция в Сирия, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

"Опасността от възникване от хуманитарна криза е много голяма и само дипломацията е тази, която може да реши този конфликт", заяви още премиерът.

Атина осъди военното нахлуване на Турция в Сирия

"Ако у нас влязат 50 или 100 000 мигранти, не знам какво ще се случи в страната. Ако влязат в Странджа, не искам да се ангажирам с резултата. В Гърция има острови, а тук къде ще ги сложим?", добави той.

Съветът за сигурност е отчел, че прилаганите мерки работят идеално и има нулева миграция. "Що се касае за проблемите, имаме разработени планове", добави още премиерът.

САЩ налага санкции на трима турски министри заради Сирия

Борисов изтъкна, че никога не е подкрепял операцията на Турция, но подкрепя споразумението, което имаме с Анкара и това, че тя го спазва.

"Имаме 5 милиарда долара стокооборот с Турция, от санкциите ще загубим милиарди. Надявам се дипломацията и усилията на всички да даде резултат", изтъкна Борисов, като добави, че желае конфликтът да свърши незабавно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама