Продажбите на Nickelback скочиха с 569%

10:00, 15 окт 19 / Любопитно 25 2195 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дигиталните продажби на канадската група Nickelback скочиха с колосалните 569%, след като американският президент Доналд Тръмп сподели колаж, свързан с тяхната песен Photograph, сочат данни на музикалната класация “Билборд”.

Рок групата Nickelback са най-добре познати с факта, че от години техни песни и снимки се използват като смешки онлайн. Много потребители в социалните мрежи определят музиката на групата като една от най-еднообразните в историята. Сега, обаче, американският президент изглежда им е направил услуга.

В началото на месеца Доналд Тръмп сподели колаж с момент от песента Photograph, в който вокалистът на групата Чад Крюгер показва снимка към зрителите, съобщи bTV. На мястото на оригиналната снимка е монтирана фотография на кандидата за президент Джо Байдън, неговия син и украинския бизнесмен Девън Арчър. Към колажа Тръмп е добавил и извадка от текста, която на български гласи “Вижте тази снимка” (Look at this photograph).

Видеото бързо беше свалено от Twitter заради нарушаване на авторските права на Warner Music Group, но онлайн все още могат да бъдат намерени скрийншоти на оригиналната публикация.

Непосредствено след споделянето на снимката дигиталните продажби на Photograph на Nickelback скочиха с огромните 569%. Според данните на “Билборд” това означава около 1000 сваляния за една седмица.

Макар песента все още да се използва главно за смешки в интернет, през 2006 г. Photograph за кратко се изкачи до втора позиция в класациите на “Билборд” и се превърна в истински хит.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама