Манолова: Търговци плащат такса „спокойствие“ с плакатите на Фандъкова

09:14, 15 окт 19 25 2027 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Плащаме „такса спокойствие“, като лепим по магазините си предизборните плакати на Йорданка Фандъкова и на кандидата на ГЕРБ за районен кмет“. Това разказаха търговци от столичния район „Възраждане“ при срещата си с гражданския кандидат за кмет на София Мая Манолова, съобщиха от пресофиса на кандидата.

„Кампанията ми е основно на терен. В „Люлин“ и Банкя положението е същото – всички търговски обекти са облепени с плакати, и хората признават, че не смеят да откажат да ги залепят, защото веднага стават обект на различни проверки“,  разказа пред гражданите Манолова.  Тя бе категорична, че битката на тези избори не е за ляво и дясно, а е за хората и промяната, която те искат.

„Това, което ни управлява, не е дясно, а е корупционно, диктатурно и двулично. Корупцията е в неизградената канализация, в разбитите тротоари, в липсата на достатъчно места в детските градини, в състоянието на планината Витоша, в състоянието на минералните бани и на езерото Панчарево“, заяви още Манолова.  Във връзка със замърсения въздух тя подчерта, че с идването на по-студените месеци проблемът става по-голям.

Има три източника на замърсители на въздуха – горенето на какво ли не в печките, автомобили и кал. Мерките, които Столичната община обаче прилага, са без никакъв резултат“, заяви гражданският кандидат за кмет. И като пример за неефективна мярка посочи  закупуването на 2 000 филтъра, всеки по 4 000 лв., за комините, които няма да работят, защото са предназначени за печки, в които се горят дърва, а не пластмаса, гума и дрехи.

Манолова: Борисов ще брани властта със зъби и нокти, залогът за него е голям

Манолова подчерта още, че има ясна позиция относно презастрояването, а именно да се осигурят справедливи обезщетения за собствениците. Тя увери, че политиката й е насочена към кварталите. „Не е проблем, че се ремонтира центърът, проблем е, че парите, които се харчат, са много, а ремонтите са некачествени“, обясни Манолова.

„Кметът на София трябва да е лидер и да отговаря с лицето си. Мога да работя с хора от различни партии, важното е човекът да е качествен, грамотен, с квалификация“, заяви още тя в отговор на въпроса как ще управлява, след като няма екип в Столичната община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама