Столтенберг: Не се коментира изключване на Турция от НАТО

18:05, 11 окт 19 / Свят 25 1864 Topnovini
1
2
3
4

Въпросът за изключване на Турция от НАТО не е поставян, заяви генералният секрета на Алианса Йенс Столтенберг, съобщава РИА Новости.

По време на посещението си в Анкара той разговаря с президента Реджеп Тайип Ердоган и с министрите на външните работи и на отбраната Мевлют Чавушоглу и Хулуси Акар.

На съвместната пресконференция с Чавушоглу Столтенберг изрази загрижеността си по отношение на провежданата в Северна Сирия турска военна операция и рисковете от дестабилизацията на региона.

ООН и НАТО са притеснени от турското нахлуване в Сирия

Генералният секретар подчерта, че някои от членовете на Алианса може да изказват мнение, между тях може да възникват разногласия, но „ние сме най-ефективният съюз в историята и ще останем такъв”.

''Вярно е, че сред членовете на НАТО няма единодушие по повод ситуацията в Сирия, но Турция има право да бъде загрижена за своята сигурност. Турция прави много в рамките на НАТО и приносът ѝ в дейността на организацията е съществен. Ние и в бъдеще ще продължим да подкрепяме Турция при осигуряването на системите ѝ за противовъздушна отбрана'', заяви Йенс Столтенберг.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани